top of page

Beton Cire

Beton Cire voor vloer en wand is buitengewoon mooi, onderhoudsvriendelijk en zeer praktisch. Wij geven u hieronder een uitgebreide uitleg van alle specificaties en mogelijkheden.

Dit product is op vele manieren toepasbaar. Vloeren, muren, doucheruimtes, werkruimtes, trappen, gootstenen, aanrechtbladen en wastafels.

Alle soorten ondergronden: beton, tegels, pleister en stucwerk, gasbeton, kunststoffen, hout en zelfs metaal.

Beton Cire betonlook is een warme naadloze beton cire, eenvoudig in onderhoud en heeft een strakke moderne uitstraling, maar kan ook worden uitgevoerd in klassiekere uitvoeringen dit is afhankelijk van kleur en structuur. Beton Cire maakt moderne objecten moderner en versterkt het klassieke.

Het is op iedere vormvaste en vlakke onderlaag toepasbaar, zelfs buiten. Het heeft een dikte van circa 2-3 mm en is door en door gekleurd. Betonlook woonbeton is uitermate geschikt voor wand/vloerverwarming/koeling.

Beton Cire beton cire is altijd na te behandelen met beton-o-look olie en heeft dan de Din A1 norm, is melkzuurbestendig, bacteriedodend en schoonslijtend, kortom een zorgeloze vloer of wand. Door de proteinevrije samenstelling is Beton Cire schimmelwerend en hierdoor zeer geschikt voor biologisch gevoelige ruimtes zoals ziekenhuizen, maar ook voor gebruik in natte ruimtes als de badkamer.

Comfortabel, door de mix van harsen met beton en andere additieven ontstaat een comfortabel aanvoelende decoratieve wand of vloerbedekking.

Beton-o-look is volledig naadloos en daardoor als vloer makkelijk begaanbaar zonder obstakels, dit maakt het zeer geschikt voor spelende kinderen maar ook voor ouderen die slecht ter been zijn.

Door de volledige monoliete constructie heeft een Beton Cire cire vloer zeer prettige acoustische eigenschappen zonder storende loopgeluiden

Droge reiniging: Dit geschied met een stofwisser of de stofzuiger, denk er wel aan om de borstels uit te doen.

Vochtige reiniging Dweilen met een uitgewrongen klam aanvoelende doek met in het water een druppeltje afwasmiddel.

Hardnekkige vlekken Doe een druppeltje afwasmiddel op een zacht sponsje en poets er mee op het vlekje, hierdoor zal het verdwijnen.

Vloerverwarming

Vloerverwarminggeschikt, Beton Cire beton cire is als vloer bij uitstek geschikt voor vloerverwarming en vloerkoeling. Door de geringe dikte heeft het een bijzonder lage warmtevertragingsfactor. Ook zijn de elastische eigenschappen in staat om de werking die door warmteverschillen ontstaan op te vangen.

Bij de verwerking moet de vloerverwarming 48 uur voor aanvang worden uitgezet en vervolgens na installatie nog een week. Hierna per week in stappen van 5 graden weer verwarmen.

Het Beton Cire is na 28 dagen volledig uitgehard en is dan op zijn eindsterkte. De druksterkte is ten opzichte van de eerste dag na aanbrengen verdubbeld en de buigsterkte (elasticiteit) zelfs verdrievoudigd.

Uniek

Door het ambachtelijk aanbrengen van het beton Cire ontstaat uw eigen unieke wand of vloer. De natuurlijke materialen en het handmatig aanbrengen van de Beton Cire specialist geven het beton cire een natuurlijke organische structuur met een prachtige regelmatige onregelmatigheid.

Ook kan het uw eigen persoonlijke unieke kleur krijgen, dit kan omdat wij voor u werkelijk iedere denkbare kleur kunnen maken met onze bijzondere spectrumkleurtechniek, daarmee zijn we zelfs in staat om een kleur te componeren met de kleurelementen die aanwezig zijn in uw eigen woning of bedrijfsruimte.

Volledige uitharding van het beton Cire wordt bereikt na 28 dagen, op dat moment wordt de eindsterkte bereikt.

Beton Cire is geschikt in ruimtes tot zwaar gebruik (klasse CW40-D50-industrieel gebruik)

Druksterkte N/mm2: Dag 1 hoger dan 20N/mm2, 7 Dagen hoger dan 25N/mm2, 28Dagen hoger dan 35N/mm2.

Buigsterkte N/mm2: Dag 1>3N/mm2, 7 Dagen circa 5N/mm2, 28Dagen hoger dan 8N/mm2.

Droogtijd absorberende oppervlakken 3-6 uren en niet absorberende oppervlakken 6-12 uur. Beloopbaar (onafgewerkt) na circa 90 minuten. Applicatiedikte tot 1 tot 100 mm.

De Beton-look afwerking voldoet aan de hoogste Duitse industrienorm voor afwerklagen DIN 1A. hierdoor is beton Cire onder andere 16 uur bestand tegen koffie, thee, bier, wijn, melkzuur, vruchtensappen en aceton. De Beton-o-look afwerking is tevens bacteriedodend en schoonslijtend door de versterking met vloeibaar glas, dit is daadwerkelijk glas welk onder hoge druk verhit wordt en dan in water of ander stoffen kan worden opgelost. Hierop kan een bacterie moeilijk hechten en kan dan niet overleven. De Beton Cire afwerking is dus bijzonder hygienisch.

Toepassingen Beton Cire


Keuken:

In keukens wordt Beton Cire vooral toegepast als werkblad, rugwand of vloer maar eigenlijk zijn de mogelijkheden onbegrenst, zelfs kasten, wasbakken en kastdeuren kunnen in veel gevallen ook in Beton Cire worden uitgevoerd.

Vooral de zelfreinigende eigenschappen van het Beton-o-look maken het zeer geschikt voor in de keuken, dit zelfreinigende komt door het vloeibare glas in de afwerklaag, die zorgt dat een bacterie niet kan hechten. Op een met beton Cire afgewekte oppervlak zitten dan ook maar liefst 40% minder bacterieen dan normaal.

Een ander voordeel van een Beton Cire werkblad is het gewicht, het heeft de uitstraling van massief beton maar een normaal gewicht, hierdoor is extra versteviging van de keuken niet nodig.

Kortom ideaal voor in de keuken, op de prijslijst vindt u meer informatie omtrent de tarieven.

Beton cire vloeren zijn uitermate praktisch in het dagelijkse gebruik. Door de hoge drukbestendigheid (klasse D50, de krastvastheid en de vochtbestendigheid is het een zeer fijne leefvloer. Gebeurd er een ongelukje dan is het eenvoudig even een dweil er over en het is weer schoon.

De gevlinderde variant kenmerkt zich door een organisch beeld met afwisselende structuren en mat- en glansplekken. Terwijl het geschuurde of Beton Cire een egaler beeld heeft. Met de spectrumkleurmethode zijn naast de standaard kleuren alle kleuren mogelijk en kunnen kleuren ook door elkaar worden verwerkt tot een zeer origineel design.

Beton Cire vloeren zijn volledig naadloos en door de geringe dikte van circa 2-3 mm zeer geschikt voor vloerverwarming en vloerkoeling. Beton cire is als vloer geschikt voor iedere ruimte in de woning of bedrijf.

Door het naadloze design ontstaat een vloer die als het ware als een geheel in de ruimte vloeit, het zicht wordt niet gestopt door voegen of vellingen. De vloer wordt daardoor daadwerkelijk onderdeel van de ruimte, hierdoor komen meubilair of andere objecten optisch veel beter tot hun recht.

Badkamers

De waterafstotende en schimmelwerende eigenschappen maken Beton-o-look beton cire ideaal voor in de badkamer, op wand, vloer, plafond of meubel.

Beton Cire kan de sfeer in een badkamer zowel modern als klassiek maken, dit is vooral afhankelijk van de bewerking en kleur die u kiest, onze adviseurs zijn specialist op dit gebied en ondersteunen u graag bij het maken van uw keuze.

Beton Cire heeft een dichte naadloze structuur (geen voegen) hierdoor is het zeer gemakkelijk te reinigen en spoelt het water er makkelijk langs.

Door de protenevrije samenstelling en bacteriedodende afwerking (16 uur resistent tegen aceton) is het bovendien zeer ongevoelig voor inwerking van schimmels in vochtige ruimtes.

Wanden

Ook wanden krijgen door Beton Cire een bijzonder rijke uitstraling, het doet sfeervol aan en maakt een degelijke robuuste indruk, wat het ook is.

Een zeer groot pluspunt voor Beton Cire op wanden is de makkelijke reiniging, even een doekje of sopje en nagenoeg alle vuile vlekken of vieze vegen verdwijnen, ideaal voor in het trapgat of achterwand van de keuken.

Door de naadloze applicatie en de prachtige structuren ontstaat een mooi strak sfeervol geheel in de door u gewenste kleur. Ook is het mogelijk om later op eenvoudige wijze de kleur aan te passen

Beton cire is toepasbaar in alle vertrekken in een woonhuis, showroom of bijvoorbeeld restaurant en door zijn schimmelwerende eigenschappen zelfs voor biologisch gevoelige ruimtes als ziekenhuizen.

Voor het aanbrengen dient een wand vormvast en vlak te zijn. Ook kan het eenvoudig over bestaand tegelwerk of schoon metselwerk worden aangebracht, deze dienen dan wel eerst te worden uitgevlakt. Heeft u vragen of Beton Cire voor uw wand(en) geschikt is, neem dan gerust even contact op.

bottom of page